Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
23.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Společnosti AMD samozřejmě nejsou patice typu LGA cizí, ovšem pokud jde o desktopové procesory, ty dosud využívaly patice typu PGA, což je i aktuální AM4. Ovšem chystaná AM5 už má být jiná. 
LOGIK (29) | 24.4.202218:22
S nožičkovýma procesorama jsem neměl nikdy problém. Ale asi je někdo láme, tak vymysleli LGA.
A teď se dozvídám, že LGA jsou vlastně problémové. Hmm... tak snad tu budou ještě nějakou dobu paralelně dvě generace patic.
Odpovědět0  0
pidalin (1497) | 24.5.20219:30
Z toho teda fakt radost nemam, klasický piny na CPU považuju za mnohem odolnější a spolehlivější řešení. Zrovna nedávno jsem měl v ruce zničenou desku se socketem 1200, ono to má zpětný háčky jak žihadlo od včely, takže stačí o to zavadit rukávem nebo něco a deska je na vyhození, to se u AMD nemůže stát. Nikdy jsem neviděl procesor s klasickejma pinama kterej by byl v tak špatnym stavu že by byl na vyhození, i když je pár pinů trochu ohlejch tak s trochou šikovnosti se to tam furt dá strčit, navíc moderní procesory maj ty piny z dost pevnýho drátu. Vim že CPU většinou stojí víc než deska ale když si vezmete ty pravděpodobnosti zničení intel desky a zničení AMD procesoru, tak u mě jednoznačně vedou klasický piny na CPU protože pravděpodobnost že to zničíte je blízká nule. U Intelu stačí trochu blbě vidět na blízko a v životě tam ten CPU nedáte do toho socketu aniž byste to zničili. Taky znovu prodejnost desek s Intel socketem je problematická, každej se bojí jestli nebude socket poškozenej, sám bych použitou intel desku kvůli tomu asi nekoupil, leda ňákou srandu na retro hrátky třeba se socketem 775, ten měl ty kontakty větší a šlo to třeba i narovnat zpátky, u současnýho socketu 1200 už nemáte šanci.
Odpovědět4  0
m2fizy (49) | 24.5.202110:22
Mas rovnaky pohlad na vec ako ja ... uplne s tebou suhlasim ... je jednoduchsie ­"opravit­" pin na CPU ako pin na sockete.

Nestalo sa mi raz ze mi doska od predajcu prisla uz poskodena priamo na sockete ­(z 5 boli 4ry poskodene ... 3x ulomeny pin a 1x ohnuty pin, ktory sa mi podarilo narovnat ... popravde som sa ale nikdy tak nezapotil pri stavani celeho PC ako pri ­"rovnani­" pinu na sockete v priebehu 2 minut ... inac islo o lacne GIGABYTE dosky ­(LGA775 to uz nebolo­))
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.